50 Nijansi Pive

PIVINO PERO Aleksandar Stojanović: “Banjaluka se gradi” novi vaskršnji pozdrav

Kako ekskluzivno saznajemo od izvora iz Gradske uprave Banjaluka, odbornici bi u maju trebali imati posebnu sjednicu sa samo jednom tačkom dnevnog reda – usvajanje novog vaskršnjeg pozdrava!

Naime, kako stoji u prijedlogu, gradski oci su odlučili da, sada već poznata, parola “Banjaluka se gradi” dobije i svoju duhovnu konotaciju.

– Ideja se javila nakon sastanka gradonačelnika sa episkopom banjalučkim Jefremom, kada je prvi čovjek grada predložio da ova parola dobije svoju potpunu afirmaciju i potvrdu, te da se uvede kao pozdrav Banjalučana za Vaskrs – rekao nam je izvor iz Gradske uprave, koji nije želio da mu otkrivamo ime.

Dodaje da bi, prema prijedlogu, čestitka zvanično glasila: “Banjaluka se gradi – Vaistinu se gradi”, a sveštenstvo i građani sa područja Banjaluke bili bi obavezni da najveći hrišćanski praznik čestitaju na ovaj način. Takođe, pozdrav bi bio ispisan na mnogim plakatima koji bi krasili ulice Krajiške ljepotice.

– Ovo bi trebao biti pilot projekat, a ako se pokaže kao uspješan, razmatraće se da se pozdrav uvede kao stalni. Činjenica je da se Banjaluka nikad neće izgraditi, tako da “Banjaluka se gradi” je sasvim prigodna parola – navodi izvor.

Dodaje da gradski oci smatraju da će ovako na najbolji način spojiti duhovno i svjetovno i stvoriti još veće jedinstvo, odnosno jednoumlje naroda.

Ova najava iz Gradske uprave naišla je na odobravanje i među narodom, ali i svima koji su bili dio projekta “Banjaluka se gradi”.

Mirko Beton, radnik na jednom od projekata u sklopu ovog ciklusa, ističe da mu je drago što su na ovaj način nadležni svojevrsno odali počast svima koji su gradili u ovom periodu.

– Nadam se da će odbornici usvojiti ovaj prijedlog, jer ubuduće svaki put kad čujem ovaj pozdrav, moći ću svojoj djeci ispričati da sam bio dio tog projekta – rekao je Beton.

Matrona Krstaš, vjernica iz parohije Rebrovačke, kaže da joj je kao vjernici ovaj prijedlog neobičan, ali kao Banjalučanki da joj predstavlja veliko zadovoljstvo.

– Naša vjera njeguje tradiciju, ali nije na odmet s vremena na vrijeme uvesti promjene. Mislim da bolja promjena od ove nije mogla biti, jer ovoliki broj kružnih tokova i drugih projekata moraju dobiti svoje priznanje – dodala je Krstaš.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dodaj svoj komentar