50 Nijansi Pive

Članovi stranke pomagali u poplavama, a nisu se uslikali

Kiša koja neprekidno pada nije spriječila članove Sefli demokrata koji su sinoć pritekli u pomoć ugroženom stanovništvu sa poplavljenih područja. Čim su vidjeli da je proglašeno vanredno stanje okupili su raspoloživo ljudstvo i krenuli u akciju spašavanja.

„Naš tim koji je brojao tridesetak dobro opremljenih ljudi, a svako je radio svoj dio posla i dao ogroman doprinos. Kolega iz službe za odnose sa javnošću je ponio foto-aparat i kameru, dok su ostali vježbali poziranje, pripremali Facebook statuse i puštali pjesme sa JuTjuba. Za potrebe grupnog selfija čak smo zagazili u jednu veću lokvu na putu“, rekao je Saša Kajmaković, predsjednik mladih Sefli demokrata.

On ističe da je sve bilo u najboljem redu dok u povratku nisu shvatili da je kolega koji je bio zadužen za fotografisanje i snimanje zaboravio opremu.

„Odmah smo se vratili ali već je bilo kasno. Nabujali potok je odnio foto-aparat i kameru i sa njima sve fotografije i snimke koje smo napravili to veče. Kući smo tako otišli bez ijednog dokaza da smo bili na terenu i učestovali u akciji spašavanja. Ipak, jedan od stručanjaka nam je obećao priskočiti u pomoć i pomoću Fotošopa montirati slike na kojima mi pomažemo poplavljenim ljudima“, dodao je on.

Kaže da će njegov tim pratiti situaciju i u danima koji su pred nama kako bi se ukoliko bude potrebe ponovo stavili na raspologanje ugroženom stanovništvu. Ovaj put navodi da će za svaki slučaj povesti dva fotografa i dva snimatelja koji će biti opremljeni vodootpornim kamerama.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar