50 Nijansi Pive

Zbog uštede osuđivani kriminalci će kaznu služiti u rijalitijima!

Prema nacrtu novog zakona o pravdi i slobodi osuđivani kriminalci će kaznu zatvora moći da služe u rijalitijima. Oni će tako, umjesto da budu na trošku države i izdržavaju kaznu zatvora, biti upućeni u ovaj vid luksuznog kućnog pritvora.

„Većina tih takmičara svakako ima kriminalni dosije pa je ovo bilo sasvim logično rješenje, a država će uštedjeti ogromne pare. Neki su odslužili kaznu zatvora ranije, neki su se krili od zakona upravo u takvoj vrsti TV programa, a dešavalo se čak da im istekne uslovna kazna dok traje rijaliti. Procedura za prijem učesnika će biti jednostavna i brza, a cjelokupnu kaznu na koju zatvorenik-takmičar bude osuđen će provesti u rijalitiju“, rekli su u Ministarstvu pravde.

Milomir Marica, tvorac novog TV rijatilija „Robija“ koji uskoro kreće sa emitovanjem pozdravlja ovu ideju države. Tvrdi da im gledaoci već neko vrijeme traže da na ekranima bude još više kriminalaca i da su neki od najvećih uzora današnje omladine upravo okorjeli robijaši.

„Ovom praksom svi će biti na dobitku, država će uštedjeti, televizije će profitirati, dok će se i kriminalci osjećati ugodnije u luksuznim vilama sa bazenima. Među rijaliti kriminalcima ima mafijaša, sitnih lopova, siledžija, prostitutki, ali i popularnih starleta koje uživaju da se druže sa ljudima sa ivice zakona. Vjerujem da će mnogi od njih postati još popularniji dok kaznu zatvora budu služili kod nas, a gledaoci će moći glasati za pobjednika“, pojašnjava on.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Svjedok Sapatnik

Dodaj svoj komentar