50 Nijansi Pive

Zbog nedostatka vozača autobuse u Banjaluci će voziti putnici

Kako je zbog boljih plata u inostranstvo juče otišao i posljednji vozač autobusa iz Banjaluke, gradske vlasti su osmislile originalno rješenje kojim će izbjeći ukidanje javnog prevoza.

Oni će putnicima ponuditi jedinstveno iskustvo da se okušaju kao vozači autobusa i preuzmu volan u svoje ruke. Tako će svi građani Banjaluke i oni koji krstare autobuskim linijama imati jedinstvenu priliku da istovremeno budu i putnici i vozači.

„Mi nemamo drugo rješenje već ponuditi putnicima da samostalno voze autobuse. Nećemo biti mnogo zahtjevni i tražiti da moraju da imaju položen vozački ispit BAŠ za autobus. Dakle, svi koji posjeduju dozvolu za motor ili auto dobrodošli su za volan autobusa. Na ovaj način saobraćaj će nastaviti nesmetano da funkcioniše, a mi nećemo biti primorani da ukinemo nijednu liniju u javnom gradskom prevozu“, rekli su oni.

Među vozačima koji će po prvi put sjesti za volan autobusa su penzioneri, studenti i žene.

„Htio sam prije par godina da polažem za ovu kategoriju, ali su ne odbili pod izgovorom da imam veliku dioptriju. Pa kad je Miško iz filma „Ko to tamo peva“ mogao da vozi dva kilometra vezanih očiju valjda ću se ja snaći po gradu“, smatra 22-godišnji student Miroslav Minus.

Paja Jarić, 83-godišnji penzioner kaže da je još kao mali želio biti vozač autobusa i šlepera, ali da su ga oborili 10 puta na ispitu za C, D i E kategoriju.

„Sada će mi se konačno i ta želja ostvariti. Mislim da vožnja autobusa uopšte nije toliko komplikovana kako neki misle, a čini mi se da mi ni parkiranje neće biti problem. U penziji sam već skoro 20 godina i prilično mi je dosadno pa će ovo biti dobar dodatni izvor prihoda plus što neću morati plaćati mjesečnu kartu“, rekao je on.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Lelemud Palamudović

Dodaj svoj komentar