50 Nijansi Pive

Maturanti medicinske škole zakupili salu u domu penzionera u Njemačkoj!

Nakon što smo pisali o generaciji Ekonomske škole koja je proslavila 20. godišnjicu mature u Njemačkoj ovih dana smo čuli za još jedan sličan slučaj. Naime, svi učenici Medicinske škole iz Banjaluke, koji će uskoro proslaviti maturu, su zakupili salu u jednom domu za stare i nemoćne osobe u Frankfurtu.

„Umjesto zakupljivanja skupog restorana u nekom hotelu u Banjaluci mi smo besplatno dobili salu od naših budućih njemačkih poslodavaca. Nećemo morati kupovati maturske haljine i cipele, jer su nam već pripremili bijele radne mantile, a biraćemo i misicu njegovateljica. Žao mi je jedino što nećemo šetati Gospodskom i što nas naši prijatelji i roditelji neće fotografisati, ali su obećali da će nas ispratiti sa autobuske stanice“, rekla je Njegica Njegovateljica jedna od učenica koja će već od 1. juna početi živjeti i raditi u Njemačkoj.

Inače, njemački penzioni fond je već početkom godine zaposlio 200 učenika svih odjeljenja Medicinske škole i ponudio im platu od 2.500 evra.

Mica Medicinarka, profesorica na predmetu „Okretanje baba“ kaže da je ova generacija bila jedna od najboljih u istoriji Medicinske škole.

„Oni su već od prijemnog ispita u srednju školu znali šta žele. Sve četiri godine su, osim obaveznih predmeta, učili njemački jezik kako bi spremni dočekali odlazak u inostranstvo. Ponosna sam na njih i vjerujem da će od njih ispasti odlični njegovatelji njemačkih penzionera i da ćemo se ponovo sresti za 20-30 godina na istom mjestu kada budu obilježavali godišnjicu mature“, rekla je ona.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Svjedok Sapatnik

Dodaj svoj komentar