50 Nijansi Pive

Nepismeni i djeca vrtićkog uzrasta do daljnjeg bojkotuju Gospodsku

Nepismeni grada Banjaluka kao i djeca vrtićkog uzrasta su putem svojih predstavnika poslali kratko saopštenje u kome se navodi kako će do daljnjeg bojkotovati šetnju Gospodskom ulicom jer ne žele da se osjećaju izopšteno.

U saopštenju koje je stiglo i na adresu naše readakcije navodi se kako nepismeni i djeca vrtićkog uzrasta nemaju namjeru prolaziti Gospodskom dok ova akcija sa slovima ne prođe jer se osjećaju izopšteno, manje vrijedno, a razmišljau o tome i da oforme nevladinu organizaciju koja bi se bavila pravima nepismenih. Ovim povodom kontaktirali smo i Bogoljuba Tupanića, jednog od onih koji “potpisuju” ovo saopštenje.

-Sticajem okolnosti sam nepismen, moji su smatrali da bi slanje mene u školu bilo potpuno besmisleno. Od malih nogu radim na njivi, nikad se nisam osjećao zakinuto što ne znam čitati i pisati, naprotiv, kad vidim koliko se danas ljudi nerviraju zbog stvari koje pročitaju mislim da mi je to samo plus. Ipak smatram da nije u redu kažiti slova povr’ Gospo'cke i dok to ne skinu neću tuda proći, rekao je Bogoljub.

Kada smo ga pitali zašto je tako odlučio kratko nam je odgovorio da kad tuda prođe osjeti potrebu da nauči čitati, te da smatra da će mu to biti samo teret.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar