50 Nijansi Pive

Putari iznenadili snijeg

Ovih dana desilo se nešto što nije zabilježeno u skorašnjoj istoriji, a to je da najavljeni snijeg nije iznenadio putare!  Naprotiv, zimske službe iznenadile snijeg i već sa prvim pahuljama u potpunosti očistili saobraćajnice.

„Ovaj put smo bili spremni. Gledali smo svako veče vremensku prognozu na vijestima i čim smo čuli da će padati snijeg mi smo angažovali ljudstvo i tehniku i nabavili dovoljno soli. Mi smo takoreći napravili tajni plan da iznenadimo snijeg i uspjeli u tome jer su padavine prestale već nakon nekoliko minuta“, rekao je šef zimske službe, Pero Preventiva.

Vozači su bili u nevjerici kada su vidjeli čiste puteve kao da je sredina ljeta, a ne hladno proljeće.

„Iskreno, nisam mogao vjerovati svojim očima kada sam to jutro krenuo na posao. Kako sam veče prije gledao vijesti i čuo da će padati snijeg ponio sam lopatu i ubacio lance u gepek. Na moje iznenađenja scena u gradu je bila nestvarna i ja sam mislio da sanjam. Sve glavne i sporedne ilice su bile prohodne, a čak su i trotoari i prilazi zgradama bili očišćeni“, u čudu nam je ispričao jedan od njih.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Svjedok Sapatnik

Dodaj svoj komentar