50 Nijansi Pive

Ratni profiter nije sazidao crkvu u svom selu!

Neobičan slučaj zabilježen je u selu Zabiti pokraj Trebinja odakle potiče ratni biznismen koji nije sazidao crkvu u svom selu! Mještani ovog seoceta kažu da su ogorčeni jer jedini nemaju crkvu i da ih je sramota reći da potiču iz istog mjesta kao profiter Aleksa Ateista.

„Prije rata nije imao ništa, a onda je zgrnuo silne pare. Nema s čim nije radio, švercovao je svašta, od brašna do nafte, a poslije je kupio par državnih preduzeća za male pare i još se više obogatio. Kada su krenule nicati nove svetinje on se nije udostojio da barem jedan milion uloži u vjeru. Mi smo očekivali da će kao svaki novokompovani vjernik biznismen da sazida novu crkvu ili bar obnovi straru, finansira kupovinu zvona i bude kum hrama“, komentarišu oni i pitaju se kako uopšte može mirno spavati.

Ističu da su naročito bili ljuti kada su vidjeli da je profiter iz susjednog sela iz svog džepa sagradio najveću, najljepšu i najšareniju crkvu u kraju.

Kako bismo čuli i njegovu stranu priče mi smo ga pozvali i pitali zašto je odlučio da se razlikuje od sličnih sebi koji je bogatstvo stekao u periodu tranzicije.

„I prije rata sam bio ateista i to sam ostao do današnjeg dana. Pa ne može svako preko noći postati vjernik. Nije da mi je falilo para, ali ja nisam da htio da perem savjest, gradim crkve i punim popovima džepove. Znam da sam jedan od rijetkih slučajeva, ali evo, ja se ni sada ne znam ni prekrstiti i ne stidim se toga“, objasnio nam je on i dodao da su mu i otac i djed bili komunisti koji su govorili da je religija opijum za narod.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Svjedok Sapatnik

Dodaj svoj komentar