50 Nijansi Pive

Tragedija na privatnom fakultetu: Odbili ga radi lošeg prosjeka!

Maturant Slavko Bosnić prolazi kroz pravu golgotu, jer su mu na privatnom fakultetu za menadžment „Prestiž“ saopštilii da zbog lošeg prosjeka ocjena neće moći upisati 1. godinu.

Kontaktirali smo studentsku službu ove visokoškolske ustanove gdje su nam rekli da su odlučili da ove godine pooštre kriterijume za upis studenata.

„Uvodimo praksu najprestižnijih svjetskih univerziteta poput Oksforda, Kembridža i Harvarda gdje se pažljivo biraju studenti koji će imati čast da studiraju u ovim ustanovama. Brucoše ćemo na prijemnom ispitu rangirati na osnovu ocjena, vladanja, vanškolskih aktivnosti, ugleda familije iz kojih dolaze i generalno utiska koji ostave na nas“, naveli su oni.

„Nisam mogao da vjerujem da su mi gledali ocjene iz srednje škole. Priznajem, ponavljao sam dva puta 1. razred, imao sam sve same dvice u svjedočanstvu, ali od kada je to postalo bitno. Mislio sam da je dovoljno samo da uplatim dvije i po hiljade maraka na žiro-račun fakulteta i da ću dobiti indeks“, ističe razočarani maturant metalske škole.

Nesretni mladić kaže da ga prijatelji i porodica ismijavaju i govore mu da je on vjerovatno prva osoba koju je privatni fakutket odbio da upiše. Dodaje da će školovanje nastaviti u Širokom Brijegu gdje su imali više razumijevanja za njega.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Svjedok Sapatnik

Dodaj svoj komentar