50 Nijansi Pive

Motivacioni govornik umro od prevelike doze sreće!

Najpoznatiji motivacioni govornik sa ovih prostora, Srećko Koučević, pronađen je jutros mrtav u svom stanu. Na njemu nisu pronađeni tragovi nasilja, pa se pretpostavlja da je najvjerovatnije riječ o prirodnoj smrti.

„Prve analize nakon obdukcije govore da je pokojnik imao višestruko povećan hormon sreće – endorfin. Ta doza je bila fatalna i spržila mu mozak i prekinula srce. Tako da već sada možemo reći da ga je ubila prevelike doze optimizma i sreće koju je osjećao. U prilog ovoj tvrdnji pokazuje da čak i kada smo ga pronašli mrtvog on nije skidao osmijeh sa lica“, rekao je patalog iz tima koji istražuje njegovu smrt.

Srećko je bio autor nekoliko bestselera, koji su inspirisali stotine hiljada čitaoca kako bi pronašli motivaciju za život, spoznali sebe i bili ono što jesu. Kao uspješan lajf kouč vodio je seminare, radionice i predavanja te objavljivao motivacione statuse na društvenim mrežama gdje je imao milione pratilaca.

Sanda Pozitiva, jedna od polaznica škole životnih vještina „Sreća“ je zatečena njegovim preranim odlaskom, ali kaže da će da nastavi misli pozitivno.

„Bio je moj lajf kouč, životni guru i drugi otac. Spasio mi je život, jer sam ja nekada bila nesigurna i depresivna osoba. Nakon što sam uplatila 5000 evra za Srećkovu školu života doživjela sam izlječenje. Stekla sam samopouzdanje koje mi je nedostajalo, naučila voljeti se i postala najbolja moguća verzija sebe“, objašnjava nam ona.

Dodaje da je pohađajući školu spoznala da trebamo da živimo svoje snove, kao i to da ako nešto dovoljno snažno želimo uz pomoć podsvijesti i pozitivnih misli to ćemo privući sebi.

„Motivisao nas svojim inspirativnim govorima i knjigama. Učio nas je da pozitivno razmišljamo šta god nam se dešavalo i govorio nam da živimo život bez stresa. Upravo iz tog razloga ću i danas biti optimistična i nastaviti da širim pozitivnu energiju oko sebe“, poručuje ona.

Ipak, saznajemo da su u međuvremenu tri djevojke koje su pohađale istu školu sebi oduzele život. Jedna od njih je izvršila samoubistvo skočivši sa zgrade, druga je prerezala vene, dok se treća predozirala tabletama za smirenje.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Svjedok Sapatnik

Dodaj svoj komentar