50 Nijansi Pive

U Banjaluci u subotu trka Poršea!

U Banjaluci će danas biti održana prva „Trka Poršea 2019“, koja će biti vožena na gradskim ulicama odmah nakon završetka RMC Banja Luka polumaratona!

Organizatori trke su Banjalučka pivara i klub ljubitelja Poršea, koji gaje strast prema najpoznatijem sportskom automobilu na svijetu.

„Nektar ekipu čini moćni trojac crvenih trakača, a riječ je o dva Cayman 718 modela, te jedan kabriolet Boxster 718. Poznato je da su Poršei najbrži automobili na svijetu, ali će se naši vozači držati ograničenja brzine u gradu“, navode organizatori trke.

Oni ističu da su pripremili veliko iznenađenje koje su sve do danas držali u strogoj tajnosti. Naime, za vozača ili trkača koji uspije prestići njihove Poršee pripremili su posebnu nagradu, a riječ je o istom automobilu, ali i doživotnoj zalihi hladnog Nektar piva.

Kada je čuo za ovu nagradu na trku se odmah prijavio Boro Bolt, amaterski atletičar koji je čuven po tome što je prošle godine u Trapiskoj šumi u Banjaluci uspio da uhvati zeca.

„Ne koristim nikakav doping, sem ladnog Nektar piva koji nije na listi zabranjenih sredstava za trkače. Od početka godine treniram na trim stazi u Trapistima i trčim oko Banjalučke pivare kako bih stekao formu i bio spreman za današnju trku. Nadam se da ću uspjeti da budem brži od autra, pa ako sam mogao da uhvatim zeca valjda ću i taj Poršee“, kaže je optimistično on.

Trci će se pridružiti Banjalučanin Pero Karera, predsjednik kluba i jedan od vlasnika legendarnog Poršea 911.

„Ja sam povremeni vozač auto trka i vodim se onom napoznatijom sportskom krilaticom da nije važno pobijediti već je važno učestvovati. Moj stari dobri Porše Carera iz 1963. godine me dobro služi, ali kako sam se u međuvremenu udebljao nisam više tako brz kao nekada. Ne očekujem trijumf, ali ovakvu trku u Banjaluci ne bih ni po koju cijenu propustio“, objasnio nam je on.

Kako su meteorolozi najavlili sunčano vrijeme za danas biće zanimljivo vidjeti koji će od ovih takmičara biti najbrži. Sve ljubitelje Porše automobila, trčanja i Nektar piva pozivamo da se pridruže i posvjedoče ovoj jedinstvenoj trci te da bodre i navijaju za svoje favorite.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar