50 Nijansi Pive

Tesla će za tržište BiH isporučivati modele koji sami izbjegavaju rupe!

Proizvođač električnih automobila Tesla motors je najavio da će svi modeli namijenjeni za tržište BiH biti opremljeni specijalnim „autopilot“ sistemom za izbjegavanje rupe na putevima.

Na promociji nove generacije samovozećeg automobila prikazan je snimak koji demonstrira tehnologiju izbjegavanja rupa, odrona i ostalih prepreka na putu Foča – Šćepan Polje koji važi za najopasniju dionicu na svijetu.

Vlasnik i osnivač ove kompanije Ilon Mask izjavio je da je kreiranje sistema za izbjegavanje rupa bio veliki izazov za njihove inženjere.

„Naši automobili posjeduje napredne autopilote koji su u stanju da potpuno samostalno voze putnike, ali kada smo vidjeli stanje na putevima u BiH pomislili smo da je to nemoguća misija. Vozačima u ovoj zemlji trebaju izuzetni refleksi poput onih koji imaju nindže ili profesionalni vozači reli trka. Ipak, angažovali smo najveće svjetske stručnjake i vrhunske programere, koji su nakon dvije godine napornog rada uspjeli da osmisle poseban softver koji može da prepozna svih 4 miliona rupa u BiH i uspješno ih izbjegava“, rekao je on.

On je naglasio i da su na ovaj način željeli da pomognu nerazvijenom dijelu svijeta, u kom je rođen veliki genije Nikola Tesla, po kom je Mask nazvao svoju kompaniju.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Svjedok Sapatnik

Dodaj svoj komentar