50 Nijansi Pive

Proglašena epidemija: U BiH rekordan broj oboljelih od promaje!

Zbog velikog broja novooboljelih pacijenata u BiH je danas proglašena epidemija promaje i stanje prirodne katastrofe. Kako saznajemo do sada je registrovano oko 10.000 potvrđenih slučajeva oboljelih od promaje, a nadležni strahuju da bi ovaj broj mogao biti mnogo veći jer je dio ljudi ostao da se liječi kod kuće.

„Usljed globalnih klimatskih promjena i naglih izmjena godišnjih doba i temperatura promaja je postala opasnija nego ikada. Tako da ovo nije obična promaja, već je riječ o novoj mutiranoj promaji tipa P1N1“, saopštio je ministar zdravlja Zdravko Puhalo.

On ističe da se sklopu vanrednih mjera uvodi zabrana otvaranja vrata, prozora na svim privatnim i javnim mjestima. Takođe, planiraju se zatvoriti sve državne instutucije, škole, vrtići, tržni centri, kafići i obustaviti redovno odvijanje saobraćaja.

„Pokušaćemo da zaustavimo širenje smrtonosnog strujanja vazduha. Oboljeli pacijenti su hospitalizovani, a hitno će se započeti sa vakcinacijom protiv promaje kako bi se pokušali spasti oni koji se još uvijek nisu zarazili“, rekao je on.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Svjedok Sapatnik

Dodaj svoj komentar