50 Nijansi Pive

Čekajući voz Željeznica RS migranti odustali od Evrope i vratili se kući!

Migranti koji su prije nekoliko dana ušli na teritoriju Republike Srpske odustali su od puta prema boljem životu ka Evropi jer se ni nakon sedam dana nisu uspjeli ukrcati na voz Željeznica koji je zakasnio.

Grupa od 17 migranata mahom iz Pakistana, Sirije i Iraka stigla je na banjalučku želježničku stanicu prije 10-ak dana kada su kupili karte u jednom pravcu za Njemačku preko Hrvatske.

„Mi smo prešli zaista dug put od kuće, evo već dva mjeseca putujemo iz Iraka preko Turske i Albanije nastojeći da stignemo do Njemačke. Kada smo došli u Banjaluku pomislili smo, eto nas tu, na 50 samo kilometara od granice sa EU i kupili karte. Voz je trebao da dođe u podne u današnji dan, ali se nije pojavio ni nakon sedam dana. Pa bolje da smo nastavili pješke, prije bismo stigli“, objasnili su nam oni.

Kažu da je u međuvremenu policija saznala da su na stanici te su ih pokupili i deportovali iz države. Poručuju da će naredni put potražiti drugu rutu, ali ovaj put izbjegavajući BiH i vozove Željeznica RS.

Kontakirali smo direktora ovog državnog preduzeća kako bismo provjerili zašto je voz kasnio cijelu sedmicu dana.

„Vozač lokomotive je malo zakasnio jer je riječ o kolegi koji je radio na pružnom prelazu u Zalužanima. Sjećate se sigurno to je onaj što nije bio na radnom mjestu tri dana kada je rampa bila podignuta, pa su vozači sami prelazili preko pruge. Mi ćemo ga ponovo najstrožije kazniti, vjerovatno prebaciti u kancelariju, tamo nema posla i može po čitav dan bude u kafani ili uošte ne dolazi na posao što on i najviše voli“, rekao je on.

Dodaje da mu je iskreno žao što migranti nisu dočekali voz, ali da su spremni da im vrate novac za kupljene karte ili zamijene novima. Ipak, naglašava da svi putnici moraju imati u vidu da Željeznice ne garantuju da će se voz, čak i sa mašinovođom, pojaviti na vrijeme jer se kreću veoma sporo i kada nisu u kvaru jure maksimalnom brzinom od 30 na sat.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Svjedok Sapatnik

Dodaj svoj komentar