50 Nijansi Pive

Rekordna prodaja Cedevite zbog influensera iz Šekovića!

To da u posljednje vrijeme sve više poznatih brendova ulaže u promociju kroz influensere, odnosno uticajne ljude na društvenim mrežama dokazuje i primjer Cedevite, koja je sav budžet za reklamiranje uložila upravo u influensere što je zaista urodilo plodom.

Nakon što su influenseri iz Šekovića objavili svoj sponzorisani snimak kako ispijaju ovaj napitak prodaja Cedevite je porasla za duplo. Iz marketinga ove kompanije kažu da su jednostavno donijeli dobru oduku, pažlivo su analizirali tržište mjesecima i bili su veoma odlučni gdje žele uložiti svoj budžet.

-Mogi su nam preporučili da svoj proizvod reklamiramo preko mladih blogerki kao što su Divaisback, Zorannah ili Hana Hadžiavdagić, ali kad smo otkrili influensere iz Šekovića znali smo da je to ono što nam treba. Njima smo prepustii da sami odluče kako će plasirati naš proizvod. I ono što su uradili zaista je senzacionalno. Planiramo da ih angažujemo i ze neke naše buduće kampanje, rekao nam je marketing menadžer Cedevite.

Kad su u pitanju influenseri iz Šekovića oni u svojoj izjavi za medije nisu bili previše rječiti, samo su nam rekli da imaju previše posla te da ne znaju kako će sve “ispostignjavat'”, da ih ljudi zaustavljaju, hoće da se slikaju, ali niko neće da plati piće.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar