50 Nijansi Pive

Za vikend svečani ispraćaj posljednjeg majstora za Njemačku

Vodoinstalater Brane Sifon posljednji je svoje vrste koji će narednog vikenda napustiti BiH i otići put Njemačke. Na ovaj način Brane će se pridružiti koloniji kolega koji već neko vrijeme žive i rade u inostranstvu.

„U subotu, 13. aprila u 9 časova biće upriličen svečani ispraćaj sa autobuske stanice u Banjaluci. Ovim povodom na peronu će se okupiti komšije, prijatelji i rodbina, a ispraćaj će se direktno prenositi putem TV“, saopštili su iz organizacionog odbora.

Komšinica Desa Lakić sa 3. sprata u zgradi u kojoj Brane živi dvije decenije kaže da je ovo nenadoknadiv gubitak za nju, ali i za građane Banjaluke, Republike Srpske i BiH.

„Ovog proljeća se niko neće odlučiti za renoviranje kupatila i stana. Ne daj bože da nekom pukne cijev, poplaviće nam čitavu zgradu. Majstora za popravku neće biti ni za lijeka, a osim vodonistalatera, vani su već svi keramičari, zidari i moleri“, ističe ona.

Brane nam je kratko rekao da su mu Nijemci ponudili platu od 2500 evra, stan kao i mogućnost usavršavanja u struci.

Podsjetimo, u nekoliko navrata smo pisali o opasnostima koje nas očekuju zbog odlaska ljekara i majstora, a posljedni u nizu incidenata koji se desio je kada je u Banjaluci oteto 100 radnika i u dva autobusa odvezeno u Sloveniju.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Svjedok Sapatnik

Dodaj svoj komentar