50 Nijansi Pive

Toplana će od 1. juna svim dužnicima besplatno grijati stanove!

Zbog neredovnog plaćanja računa za grijanje Banjalučka Toplana je donijela odluku da od 1. juna svim dužnicima besplatno grije stanove.

U ovom gradskom preduzeću ističu da imaju dovoljno energenata i da neće štedjeti kako bi Banjalučanima ovoga ljeta obezbijedili tople stanove.

„Mi smo spremni za ljetnju sezonu i svim dužnicima ćemo omogućiti grijanje tokom juna, jula i avgusta. Ako se temperatura tokom sparnih noći bude spuštala ispod 30 stepeni mi ćemo da pojačamo grijanje. Ukoliko i septembar bude topao kao prošle godine spremni smo da grijemo radijatore sve do jeseni“, rekao je direktor Toplane, Mićo Faranhejt.

U Toplani navode da su na razne načine pokušali riješiti probleme sa dugogodišnjim dužnicima, ali bez uspjeha.

„Dobra vijest za dužnike je da ćemo im besplatno grijati stanove tokom najtoplijih ljetnjih dana. Smatramo da će ovaj potez uroditi plodom, a ljetnje grijanje ćemo isključiti čim korisnici izmire kompletan dug sa kamatom“, zaključuju oni.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Svjedok Sapatnik

Dodaj svoj komentar