50 Nijansi Pive

Slavni Amerikanci će slati djecu na studiranje u BiH

Nakon što je skandal sa upisom na elitne koledže potresao Ameriku, tamošnje zvijezde i bogataši su odlučili da će djecu od sada slati na studiranje u BiH.

„Mi smo plaćali samo da nam djecu upišu preko štele i sada nas javnost osuđuje i ispadamo najveći kriminalci. Kod vas se sasvim normalno mogu kupiti sve vrste diploma bez straha da iko odgovara. Odlučila sam da sina upišem u Široki, a ćerku u Travnik na elitne privatne fakultete“, rekla je jedna od poznatih glumica i akterka ove afere.

Ona ističe da je skoro gledala na TV-u kako posrednici u BiH mogu da srede diplomu u roku od 17 dana za 2.500 KM, dok je ona dala dva miliona dolara samo da upiše djecu na fakultet u Americi.

Inače, među uhvaćenima je jedan vaterpolo trener sa ovih prostora koji će kako saznajemo čim odsluži svoju zatvorsku kaznu takođe doći u BiH gdje će biti počasni dekan uglednog privatnog fakulteta za menadžment.

Podsjetimo, koruptivna šema u SAD je podrazumijevala podmićivanje ljudi koji odlučuju o prijemu na elitne koledže, a bogati i slavni su posrednicima uplaćivali ogoroman novac pod stavkom „humanitarne svrhe”.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Svjedok Sapatnik

Dodaj svoj komentar