50 Nijansi Pive

Svi poštari u BiH će morati biti čipovani!

Iako je tehnologija u današnje vrijeme jako napredovala, nama s ejoš uvijek dešava da se pisam ili paketi zagube, predugo putuju ili jednostavno nikada ne dođu na željenu destinaciju. Upravo iz tog razloga se uvodi zakon da će svi poštari morati imati čip putem koga će se pratiti njihovo kretanje. Ova opcija posebno je obradovala penzionere koji će moži pratiti put kojim se kreće njihova crkavica od penzije.

Kao što imamo razne servise da pratimo kretanje paketa koji smo naručili iz Azije ili Amerike tako ćemo sad imati servise koji će pratiti lokalne poštare. Većina poštara nakon što je čula ovu vijest je izrazila svoje negodovanje, ali nakon što im je objašnjeno da će se signal čip poništavati svaki put kad uđu u kafanu te da neće biti aktivan nakon radnog vremena malo im je laknulo. Jedan od poštara koji je već pred penzijom Vlado Tabanalo je izjavio kako se ne slaže sa ovom odlukom, ali ako je to uslov da dočeka penziju onda će ga prihvatiti.

-Ja decenijama raznosim poštu, moj rejon je Dragočaj i svi znaju da ja malo kasnim, volim se družiti s ljudima, upitati, s druge strane svojoj babi nikad ne govorim gdje sam sve bio, ali to će se sad promijeniti i veoma sam tužan zbog toga, rekao je Vlado.

Iz kompanije koja izrađuje ove čipove nam je rečeno da ćemo u svakom trenutku imati pristup informaciji kod kojeg poštara je vaša pošiljka i koliko vremena će poštaru biti potrebno da je donese uz sve pauze, zastajkivanja i ostalo.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar