50 Nijansi Pive

Nakon zatvaranja kladionica građani masovno pohrlili u biblioteke

Nakon zatvaranja kladionica brojni Banjalučani, ali stanovnici ostalih gradova u Republici Srpskoj, su masovno pohrlili u biblioteke i druge kulturne ustanove.

Nesrećko Kvotić, jedan od kladioničara sa 20-godišnjim iskutsvom, pozdravlja ovu odluku i poručuje da je konačno bilo vrijeme da se ovo desi.

„Svaki dan sam uplaćivao tiket u lokalnoj kladionici, igrao bingo i slot. Ulagao sam nekada po marku, nekada po 10 ili 20. Rijetko kad bih dobijao, pa sam svaki mjesec bio u minusu od oko 300 maraka. Kada sam vidio da su sve kladionice zatvorene, odlučio sam da te pare uložim u kulturu. Odmah sam otišao u biblioteku, uplatio mjesečnu članiranu, a u knjižari kupio sabrana djela Dostojevskog“, navodi on.

Poručuje da razmišlja da ostavi i cigare, a kako svaki dan puši po dvije kutije i te pare namjerava da uloži u kulturno uzdizanje.

„Za razliku para koji će mi ostajati moći ću jednom sedmično ići u pozorište. Posjetiću i sve važnije izložbe u muzejima i književne večeri. Razmišljam čak i da idem van Banjaluke da pratim sva kulturna dešavanja, jer će mi ostajati dovoljno para u džepu da to priuštim“, rekao nam je on.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Svjedok Sapatnik

Dodaj svoj komentar