50 Nijansi Pive

Na kurs njemačkog samo preko veze

Zainteresovanost stanovnika BiH za učenje njemačkog jezika je trenutno na vrhuncu što pokazuje i informacija do koje smo došli kako se na kurs njemačkog može upisati samo preko veze.

Tako će svi oni koji ne poznaju profesore, vlasnike, ili bar čistačicu i noćnog čuvara u školi ostati bez mjesta u proljetnom upisnom roku.

Vodoinstalater Milomir Majstorović jedan je od onih sretnika koji je uspio da se upiše na intenzivni kurs, jer ga u Njemačkoj već od 1. juna čeka siguran i dobro plaćen posao.

„Prvo su mi rekli da nemaju dovoljno profesora i da na mjesto moram čekati do jeseni. Ipak, imao sam sreće da upadnem u grupu koja je krenula u martu ove godine. I to sasvim slučajno jer sam nedavno mijenjao WC šolju direktorici škole, pa sam je zamolio da me ubaci preko reda“, kaže on.

Iz škole stranih jezika „Bježite odavde“ navode da se ove godine prijavilo oko 1.000 polaznika, što je rekord kada je riječ o učenje njemačkog jezika.

„Naš najmlađi polaznik je djevojčica od dvije godine koja je tek progovorila, a prva riječ joj je bila upravo Njemačka. S druge strane naš najstariji učenik je 100-godišnjak koji želi da ode vani i pronađe dobrostojeću babu sa njemačkom penzijom“, rekli su nam iz ove škole.

Kako saznajemo, ukoliko se nastavi ovolika pomama za učenjem ovog jezika, moguće je da će kursevi od narednog upisnog roka biti duplo skuplji.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Svjedok Sapatnik

Dodaj svoj komentar