50 Nijansi Pive

Roditelji negoduju: Šta će našoj djeci etika?!

Prije par dana je donesen zakon da učenici u čkole više ne mogu dolaziti izazovno obučeni, ne smiju biti našminkani niti nositi pirsinge što je posebno razljutilo roditelje đaka koji tvrde da je etički kodeks, kod nas u potpunosti nepotreban, tačnije suvišan.

Majka djevojčice koja je ove godine upisala srednju ekonomsku školu kaže da to što rade nadležni nije humano i da treba uraditi sve da se ta odluka revidira i promijeni.

-Kako moje dijete da se istakne, da bude drugačija i ljepša od drugih ako ne smije da se šminka, da se obuče onako kako ona želi. Mi zaista trošimo velike svote novca na njenu garderobu, kupujemo joj najskuplju šminku, ona sate i sate provodi učeći kako da se našminka pomoću raznih YouTube kanala i sada to nema gdje da pokaže. Malo je reći da sam ljuta i razočarana, izjavila je majka ove učenice dodavši da će organizovati potpisivanje peticije protiv tog, kako navodi, nakaradnog zakona.

Neki roditelji idu toliko daleko pa tvrde da će ispisati mališane iz škola dok se zakon ne promijeni jer je to diskriminacija po svim osnovama.

-Moje dijete od malih nogu želi da postane starleta, mi taj njen san podržavamo, a smatram da škola treba da učini isto, a ne da je sputava. Razmišljamo da je ispišemo iz srednje škole da ne gubi vrijeme bez veze te da se u potpunosti posveti onome čime zaista želi da se bavi u životu, na kraju krajeva šta će im ta etika, to može samo da ih sputava, rekao je otac jedne učenice koji je želio ostati anoniman.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar