50 Nijansi Pive

Banjalučki pljačkaš vratio knjige jer mu se nisu svidjele!

Pljačkaš koji je protekle sedmice u centru Banjaluke ukrao skupocjene knjige vratio ih je vlasniku štanda, saznajemo iz izvora bliskih policiji.

Kako nam je rečeno, kradljivac je nezadovoljan naslovima koje je pokupio u dvije kartonske kutije odlučio da sve ukradene knjige vrati vlasniku štanda i preda se policiji.

„Bila je mrkla noć i u žurbi nisam gledao šta kradem. Kada sam došao kući i otvorio kutije vidio sam da najviše ima istorijskih knjiga. Sem mog omiljenog autora Legije, najviše sam pokupio knjiga nekog Tolkina i debelih enciklopedija koje sam džabe teglio kroz grad“, rekao je on.

On ističe da ne voli teško štivo i da je u osnovnoj i srednjoj školi nerado čitao lektiru.

„Pa ja sam lopov, od srpskih autorki preferiram Kiju Kockar, Zoranu i Marijanu Mateus, a od hrvatskih književnica cijenim rad Nives Celzijus i Ave Karabatić. Ovom prilikom demantujem sve neistinite navode koji su se pojavili u medijima. Više od toga da sam lopov i narkoman su me uvrijedili naslovi kako sam načitan. Kajem se radi toga i ubuduće ću bolje paziti šta kradem“, pojašnjava on.

Nakon ovakvog raspleta događaja, vlasnik štanda dirnut potezom pljačkaša je odlučio da poštenom lopovu pokloni komplet knjiga njegovih omiljenih autora.

 

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Svjedok Sapatnik

Dodaj svoj komentar