50 Nijansi Pive

Zašto Banjalučani masovno kupuju stanove u Dubaiju?

Kako cijena novih stanova u Banjaluci konstantno raste sve više stanovnika ovog grada se odlučuje za kupovinu nekretnine u Dubaiju, saznaje redakcija 50 NP.

„Kvadrat je skočio nebu pod oblake. Gledao sam ponudu u novoj gradnji i ništa nisam našao ispod 3000 do 4000 maraka. Stan u centru Banjaluke košta 300.000 KM, a ja sam za te pare našao dvosoban stan u Dubaiju sa pogledom na more“, kaže Simo Dubajić koji uskoro planira da se preseli u ovaj grad.

On dodaje da su se nekada stanovi mogli kupiti za tri puta manje para, a da mu sada trebaju dvije prosječne plate samo da otplaćuje ratu kredita na 50 godina.

Iz agencije za nekretnine kažu da će cijena i dalje rasti te da očekuju da kvadrat stana u najvećem gradu Srpske uskoro dostigne cijenu od 10.000 maraka.

„Banjaluka će vjerovatno postati skuplja od Londona, Tokija i Njujorka gdje su cijene nekretnina najviše na svijetu. Građevinci dižu cijene zbog velike potražnje, jer te stanove lako prodaju našim dobrostojećim bauštelcima. S druge strane, zbog velikog odliva radne snage, oni su prinuđeni da povećaju plate radnicima sa 400 na 450 maraka, pa i to utiče na krajnju cijenu“, rekli su nam u jednoj agenciji za nekretnine.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Svjedok Sapatnik

Dodaj svoj komentar