50 Nijansi Pive

OTKRIVAMO TAJNU: Kako da zarađujete vani, a trošite ovdje!  

Najveći san svih naših ljudi da zarađuju u inostranstvu a troše ovdje, ostvario je 65-godišnji Mirko Dangubić iz sela Donja Mravica kod Prnjavora.

U potrazi za poslom u zidarskoj struci on se sa suprugom Slavicom otisnuo još daleke 1978. godine u Švajcarsku. Tamo je radio samo jedan dan na baušteli, kada se povrijedio pri rukovanju mješalicom za beton.

„Na moju sreću, udarila me struja i ostavila trajno nesposobnog za posao. Naredne četiri decenije sam uživao u invalidnini i nisam ništa radio. Žena se prijavila na socijalnu pomoć, pa smo svaki mjesec dobijali po 2.000 franaka“, rekao je on.

Navodi da je, iako redovna primanja dobijao u Švajcarskoj, svo vrijeme zapravo živio u Prnjavoru. Tamo je, kaže, trošio pare, napravio tri kuće na tri sprata, te promijenio desetak Mercedesa.

„Vraćali smo se u Švajcarsku dva puta godišnje, samo kada bi ja morao na komisiju, a žena da se javi u socijalnu službu. Nas dvoje smo do danas zaradili oko dva miliona franaka bez da smo uopšte išli na posao. Uskoro ćemo u zasluženu penziju koja sigurno neće biti ispod 3.000 franaka“, ističe on.

Poručuje mladima da se isplati otići raditi u inostranstvo, a da se na njegovom primjeru mogu uvjeriti da kada se hoće može se zarađivati vani, a trošiti u svojoj zemlji.

„Život kod nas je mnogo lagodniji i sa manje stresa i otuđenosti u odnosu na zapad. I ja sam eto nekako vezan za svoj kraj i volim ovu zemlju. Ali da se razumijemo najviše volim švajcarsku invalidninu, socijalu i penziju. Pa kako i ne bi kad je to tako bogata i uređena država“, zaključuje on.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Svjedok Sapatnik

Dodaj svoj komentar