50 Nijansi Pive

Radnici iz državnog sektora daju otkaze i masovno bježe kod privatnika

Neobičan fenomen pogodio je ovih dana državni aparat u našoj zemlji, kada je veći broj nezadovoljnih radnika iz državnog sektora dalo otkaz kako bi prešli da rade kod privatnika.

Budžetlije tvrde da imaju dobar razlog za ovo jer im je, kako kažu, dosta da bude potcjenjeni u odnosu na njihove kolege iz privatnog sektora.

„Platu nam već nekoliko godina nisu povećali, pa je sada plata kod u privredi dosta veća nego naša na budžetu. Zatim, mi radimo pod stalnim stresom, jer smo u strahu za posao zbog izmjene vlasti svaki put kada je izborna godina“, rekao je Boro Budžetić”, zaposlen u jednoj od državnih agencija.

Kako navodi, nada se da ga privatnik neće uslovljavati da za izbore mora donijeniti spisak glasova kako bi sačuvao posao. Dodaje da postoji još nekoliko prednosti koje sa sobom nosi rad u privatnoj firmi.

„Vidio sam da u dosta firmi imaju aparate za espreso kafu, dok mi još uvijek kuvamo iz džezvi. Idu i na te tim bildinge, gdje se dobro zabavljaju. Iako rade duže, uspijevaju da izbjegnu gužve na izlaznim vratima, kao i u saobraćaju u 4 sata“, pojašnjava nam on.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Svjedok Sapatnik

Dodaj svoj komentar