50 Nijansi Pive

Stigla je nova era programera: Kako se računa vrijeme po njihovom kalendaru?

Postoje gregorijanski i julijanski kalendar, postoji vrijeme kako ga računaju Kinezi i Jevreji, ali pored svega toga postoji i vrijeme kako ga računaju programeri, ljudi čiji su prioriteti i poimanje godišnjih doba nešto drugačiji nego kod nas, običnih smrtnika. Ako se družite sa programerima, veoma je važno da budete upućeni u to koji su to njima događaji važni tokom godine i kako da se ponašate prema njima tokom određenih mjeseci. Ovaj kalendar verifikovali su NSofteri .

Januar

Programerska Nova godina je klizna i ne počinje svake godine na isti datum. Njima Nova godina počinje kada se otvori CES, to je sajam tehnologije u Las Vegasu koji se održava svake godine i na kome se izlažu najnoviji proizvodi iz svijeta tehnologije. Nešto kao Kočićev zbor, Ilidžanski festival ili Dani kosidbe na Kupresu, samo za programere. Januar je rezervisan i za tradicionalno gledanje repriza svih sezona Zvjezdanih staza, jer neće se valjda družiti sa rodbinom za praznike(?!)

Februar

Jedan od najvažnijih dana u mjesecu februaru za programere je svakako 14. među njima poznatiji kao Dan podizanja svijesti o samcima koji s tim apsolutno nemaju problem. Na ovaj dan programeri se okupljaju i pričaju o svemu onome što nema nikakve veze sa muško-ženskim odnosima, jedni drugima kupuju grafičke karte i poklanjaju kreme protiv sunca sa zaštitnim faktorom 50+.

Mart

Ovo je potpuno poseban mjesec za sve one koji prčkaju oko računara jer se posljednjeg dana u martu obilježava Svjetski dan backup-a, a ako ste programer onda znate koliko je „bekapovanje” važno. Oni ovom prazniku pristupaju sa velikom pažnjom, a proslavlja se tako što se ostaje budan 24 sata i obavlja se kompletan bekap svega, na svim računarima. Postoji i legenda koja kaže da je baš u martu pao Sauron i da je to još jedan razlog zašto je poseban.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar