50 Nijansi Pive

Političari iz Donjeg Vakufa traže status ugrožene vrste!

Stručnjaci tvrde da bi u narednih par mjeseci Donji Vakuf trebalo da postane jedini grad u kome neće biti niti jednog političara, funkcionera ni ispostave političkih stranaka. O tome smo razgovarali sa demografom Esadom Šibicom koji nam je objasnio zašto će doći do ovakvih tektonskih promjena u ovom malom bosanskom gradu.

Šibica kaže kako je prije par dana donesena odluka da opština Donji Vakuf više neće finansirati političare niti političke stranke što je izazvalo pravu pometnju u ovom gradu. Jedan od političara sa kojima smo razgovarali kaže da se time otima hljeb iz usta njenmu i njegovoj djeci te da će oni od ORCA i UNESCO-a organizacije tražiti da ih se proglasi ugroženom vrstom na osnovu čega će tražiti donacije za njihovo održavanje u D. Vakufu.

-Ja zaista ne znam kako oni misle da mi živimo, samo od plata, pa to ne može tako. Mi imamo djecu koju školujemo po bijelom svijetu, žene koje se oblače isključivo u Parizu, Beču i Zagrebu. Ovo što oni rade nije humano i zato ćemo se obratiti nadležnima koji će se sigurno pozabaviti našim slučajem, rekao je ovaj političar koji nas je zamolio da mu ne objavljujemo ime i prezime, pa čak ni inicijale.

Naša redakcija je kontaktirala organizacije ORCA i UNESCO i rečeno im je da su zaprimili zahtjev donjevakufskih političara i da su ga ozeli u ozbiljno razmatranje.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar