50 Nijansi Pive

Zbog nedostatka studenata masovno se zatvaraju privatni fakulteti

Nekoliko privatnih fakulteta u BiH je najavilo da će zbog nedostatka studenata uskoro zatvoriti vrata svojih školskih ustanova.

Sa posljedicama nedostatka studenata posebno se suočio „Prvi privatni kupovni fakultet“, koji je prošle godine upisao najmanji broj studenata od svog osnivanja.

„Probali smo sa popustima, gratis masterima i doktoratima, akcijom kupiš jednu diplomu, dobiješ dvije, ali nismo uspjeli privući dovoljan broj novih studenata. Prinuđeni smo da zatvorimo naš respektabilan fakultet s dugom tradicijom postojanja još od 2009. godine “, požalio nam se Simo Stokić, rektor ovog fakulteta.

On dodaje da je nedavni skandal sa kupovinom diploma na privatnim fakultetima dodatno otežao situaciju, jer se mnogi sada plaše da upišu fakultet, odnosno kupe diplomu, kako im ne bi poništili skupo plaćeno zvanje.

„Definitivno je iseljavanje stanovništva smanjilo broj ljudi, pa tako i studenata, odnosno naših mušterija. S druge strane, imate te nove generacije koje neće više da studiraju, jer žele da budu influenseri, jutjuberi i zarađuju lako pare preko interneta“, ističe on.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Svjedok Sapatnik

Dodaj svoj komentar