50 Nijansi Pive

Tužio roditelje što su mu dali seljačko ime!

Mitar Slavković iz Novog Grada, nedavno je tužio sudu majku Slavicu i oca Jelenka zbog, kako se u tužbi navodi, toga što su ga potpuno pogrešnim odabirom imena od rođenja osudili na neuspjeh.

Mitar je rođen u Novom Gradu gdje je završio trogodišnju školu za automehaničara. Posao u struci ne može naći jer ne voli da se prlja, nije oženjen jer mu kako sam tvrdi žene ne prilaze, s druge strane njemu ne pada na pamet da ih moli i da se ponižava. Vrijeme provodi u kladionici ili u lokalnoj kafani i sada je odlučio da presavije tabak i da tuži svoje roditelje koji su mu izborom imena zapečatili sudbinu.

-Kad ste vi čuli za naučnika Mitra ili za nekog pjevača (Mirića ne računam, on je vanserijski), glumca ili manekena. Ja stvarno ne znam šta je njima bilo kad su mi birali ime, ali iskreno vjerujem da je upravo to ime krivo za sve moje probleme. Pokušao sam da šaljem prijave za sve rijaliti emisije u cijelom regionu, svugdje su me odbili pod izgovorom “da nisam dovolno zanimljiv”, ja znam da je to zbog imena.  Uvjeren sam. Tužio sam roditelje u nadi da ću dobiti odštetu ne bi li pokrenuo neki svoj biznis, ali prvi mi je plan da kupim bolji telefon, auto i nešto markirane garderobe, rekao je Mitar.

Na pitanje zašto jednostavno nije promijenio prezime kratko je odgovorio:

-Pa kako bih onda dobio odštetu.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar