50 Nijansi Pive

Policija će kažnjavati sve koji budu postavljali statuse o kamerama i radarima

Nakon što su zabilježili rekordan manjak prihoda od naplaćenih kazni od vozača, policija je najavila da će kažnjavati sve vozače koji budu postavljali statuse upozorenja na društvenim mrežama.

„Još otkako su formirane Facebook stranice, Viber grupe i mobilne aplikacije koje upozoravaju vozače na kamere, radare i policijske kontrole bilježimo manjak u kasi. Vozači prate objave na društvenim mrežama i mi danas imamo gubitak koji se mjeri u milionima maraka“, rekao je Rade Lipovača, komandir saobraćajne policije.

On ističe da će ubuduće sa 20 maraka kazniti svaki lajk, komentar će koštati 50 KM, a najskuplje će biti šerovanje objave koje će sankcionisati sa 100 KM.

„Ne samo da je znatno opala naplati kazni, već i mogućnost za mito, pa često policajci odlaze kući iz smjene bez da su svratili na janjetinu i pivo. Angažovaćemo i hakere da blokiraju aplikacije, stranice i grupe, ističe on.

Dodaje da koliko god se policajci upješno sakriju ispod lipe, ili maskiraju radar, u roku od 5 minuta svi na društvenim mrežama znaju gdje vreba opasnost.

Lipovača vjeruje da će ovim mjerama napuniti praznu kasu, odnosno namiriti manjak koji je nastao otkakao su se pojavile javne informacije i obavještenja ove vrste na društvenim mrežama.

„S druge strane nagradićemo i sve oni koji nam prijave ovu vrstu informacija na društvenim mrežama sa gratis jednom kaznom za nevezivanje pojasa, ili neupaljena svjeta. Vjerujemo da ćemo uspjeti da spriječimo ovu vrstu zloupotreba aplikacija i društvenih mreža i da će se vozači vratiti starim navikama blicanja tokom vožnje“, zaključuje on.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Svjedok Sapatnik

Dodaj svoj komentar