50 Nijansi Pive

Statua sove iz Kikinde stiže u Banjaluku!

Statua “sove” koja je nedavno postavljena u Kikindi je podigla veliku prašinu u cijelom regionu jer je veliki broj ludi na društvenim mrežama i u medijima komentarisao kako ih na nešto podsjeća, ali se niko nije mogao tačno sjetiti na šta. Umjetnik koji je napravio ovu statuu je na kraju odlučio da je pokloni gradu Banjaluci, jer je naš grad poznat po razumijevanju i prihvatanju ovakve vrste umjetnosti.

Prema prvim informacijama ova sova svoje mjesto bi trebalo da nađe pored poznatog Dragaševog djela koje se nalazi ispred Muzeja savremene umjetnosti u Banjaluci, jer je stručna komisija zaključila kako su ove dvije statue na neki način kompatibilne i da će biti u divnoj koegzistenciji. Jedan od stručnjaka koji su donijeli ovu odluku, da sova bude premještena u Banjaluku rekao je za naš portal kako je njoj tu mjesto.

-Mislim da bolje mjesto koje će predstavljati novi dom ovoj sovi, od Banjaluke, ne postoji. Ona predstavlja apsolutno sve za šta se mi zalažemo, u šta vjerujemo i čemu se nadamo i zato ona treba da bude ispred MSURS-a pored već jednog takvog simbola koji se tamo nalazi, rekao je ovaj istaknuti umjetnik.

Svečano otvaranje sove biće upriličeno čim se za to steknu uslovi, a tačan datum još uvijek nije poznat.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar