50 Nijansi Pive

Sve važne životne faze jednog Balkanca

U životu svakog čovjeka na svijetu postoje važne životne faze koje se pamte, koje se obilježavaju, slave i koje obično označavaju neke životne prekretnice. Ništa nije drugačije ni kad su u pitanju Balkanci, i mi imamo svoje životne faze, ali su one malko drugačije od ostatka svijeta. Jer kod nas je jedna od najpopularnijih narodnih poslovica “Čega se pametan stidi, time se budala ponosi” i toga se jasno i glasno pridržavamo.

Prvo probanje alkohola

Iako se u svijetu susret sa alkoholom dešava u tinjdžerskom dobu, kod nekih čak i nakon punoljetstva, kod Balkanaca je priča nešto drugačija. Alkohol se djeci mora dati u predškolskom dobu kada babe i dede s ponosom umoče svoj ili djetetov prst u rakiju i daju svom memzimčetu da ga obliže pa u odnosu na to kakvu grimasu složi slijedi oduševljenje. Onog trenutka kad ti deda da da probaš pivo, ili ti baba namaže rakije na desni da ti zub lakše izađe, tvoja sudbina Balkanca je zapečaćena i nema nazad.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar