50 Nijansi Pive

ŠOKANTNO OTKRIĆE : Pronašli smo disfunkcionalnu porodicu na Laušu

Nedavno su u javnost izašli detalji o životu jedne disfunkcionalne porodice sa Lauša koji su zaista potresli javnost jer smo vjerovali da su ovakve stvari iskorijenjene i da kod nas više nema ovako izraženih slučajeva nemara u porodici.

Riječ je o četvoročlanoj porodici Srećković, ocu majci i njihovo dvoje maloljetne djece koji žive u porodičnoj kući na Laušu već 15 godina, a sada su u javnost dospjeli detalji iz njihovog neobičnog života, i toplo vam preporučujemo da ukoliko imate slab želudac ne čitate dalje.

Naime po riječima njihovih komšija oni već neko vrijeme primjećuju krajnje čude navike kako roditelja tako i same djece koji nisu imali izbora već su morali da se prilagode nametnutom načinu života, jer djeca nažalost ne mogu birati gdje će se roditi. Naša sagovornica bila je komšinica ove porodice koja je željela ostati anonimna.

– Ono što nam je prvo zapalo za oko jeste to što njihova djeca ne slave rođendane. Tačnije, slave rođendane, ali kod kuće, to nikad nije u igraonici, bioskopu, kuglani nego u kući. Isto tako oni nikada ne naručuju hranu iz roštiljnica već njihova majka kuha svaki božiji dan, a jadnica pored toga ima posao na puno radno vrijeme, ako to nije zlostavljaje ja ne znam šta jeste, zabrinuto je rekla ova komšinica.

Ona je dodala da je to samo kap u moru čudnih stvari. Ispričala je da oni nemaju tetu koja im čisti i čuva djecu, te da djeca ne idu na vannastavne aktivnosti.

-Koliko znam mali trenira samo fudbal, a djevojčica je neko vrijeme išla na engleski. Ja sam pra puta pitala komšinicu da natjera dijete da ide na časove mandarinskog jezika zajedno sa mojima, ali ona je samo odgovorila da ne želi da preopterećuje djecu i da im pušta da biraju sama čime će se baviti. E, nakon toga sam pozvala Centar za socijalni rad da ispita sve detalje jer je bilo jasno da tu nisu čista posla, zaključila je naša sagovornica.

Stručnjaci kažu da je ovo u današnje vrijeme zaista rijetko i da moraju pronaći sasvim nove alate kako da pomognu ovoj porodici, jer tvrde najgore od svega jeste što oni misle da je to normalno.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar