50 Nijansi Pive

Blagajnica u pošti opljačkala razbojnika

Slavoljub Robija, bivši stanar KPZ Tunjice, protekle sedmice, kako kaže, bio je akter nesvakidašnjeg događaja. Robija, koji je već nebrojeno mnogo puta zbog sitnog lopovluka završavao iza rešetaka, a posljednjih nekoliko godina se trudio da živi u skladu sa zakonima, ostao je bez novčanika u pokušaju da plati račune.

Nesrećnog Slavoljuba opelješila je blagajnica pošte.

-Otišao sam u poštu da platim račune. Čekao sam u redu nekih 20 minuta i kad sam došao na šalter dao sam blagajnici račune da obračuna. Kad je obračunala otela mi je novčanik iz ruku i iz njega istresla sve i cvonjak i uzela. Nije mi ostalo ni za kiflu. Gledao sam to sve svojim očima, nijem od šoka. Novčanik mi nije vratila, kaže – šta će ti prazan. Izašao sam izgubljen, očajan, u nevjerici, priča Robija.

Dok je krao, trudio se da ne krade od siromašnih. Meta su mu bili uglavnom bogatiji, jer su oni svakako uvijek govorili da nije sve u novcu. Ni sanjao nije da će i sam nekad biti opelješen.

-Da pozovem policiju – nema vajde, kao da bi meni vjerovali da sam opljačkan. Jedina utjeha mi je da su računi plaćeni pa ovaj mjesec ne moram strahovati da će mi isjeći struju, jada se Slavoljub.

Još je ispričao da sve češće razmišlja da se vrati na Tunjice.

-Gdje god krenem s novčanikom ojade me, ni dinar mi ne ostave. U školi kod djece mi uzmu, u prodavnici mi uzmu, u pošti me istresu iz cipela, u banci da ne pričam. Šta god i koliko god da uplatim, vazda ja njima dužan. Zaključio sam da se ne isplati biti slobodan čovjek i počeo sam smišljati kako ću se vratiti iza rešetaka. Tamo zna biti svakako, ali me bar ne pljačkaju svaki dan, zaključio je Robija.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar