50 Nijansi Pive

Nova pobjeda spoljne trgovine BiH: Uskoro izvozimo čist vazduh u Kinu

Vazdušnom linijom Laktaši – Peking, pakovan u vazdušne jastuke, izvoziće se vazduh iz naše države za potrebe azijskog tržišta, odlučeno je na sastanku ministara spoljne trgovine BiH i Kine, a svaki drugi oblik transporta ovog dragocjenog resursa odbačen je zbog opasnosti da se na pograničnim dijelovima vazduh ne digne u vazduh.

 ”Krajnje je vrijeme da se stane na kraj diskriminaciji čistog vazduha u odnosu na vodu i šume. Ako već možemo da eksploatišemo ova dva prirodna resursa, sasvim je prirodno da eksploatišemo i treći. Sve je manje i manje stanovnika BiH koji imaju čast i privilegiju da udišu svu tu čistotu našeg vazduha, s obzirom da nam državu godišnje napusti i na stotine hiljada ljudi. Prava je grehota i sramota da nastavimo praksu gdje čist vazduh sebično zadržavamo samo za sebe.” – obrazloženo je na sastanku.

Na sastanku je zaključeno da će eksportovanje čistog vazduha biti nadoknađeno importovanjem naduvanih balona iz Kine, po istom pravilu po kojem funkcioniše uvoz šibica i čačkalica i izvoz drveta.

”Osim naduvanih balona, iz Kine ćemo uvoziti i marljivu radnu snagu koja će biti zaposlena u Termoelektrani u Stanarima. Ova opština je prethodnih nekoliko godina svakako dobila status malog Pekinga, a trenutno razmatramo i prijedlog promjene imena iz Stanari u Sta Na Ri.” – riječi su ministra, koji je pričao tako brzo i nepovezano da mu je na momente ponestajalo vazduha.

Sporazumu o izvozu čistog vazduha za Kinu doprinijele su i nedavne promjene u zakonu BiH, koje predstavljaju garanciju čistog vazduha i duge ljubavi.

”Povećanje akciza na gorivo direktno je proporcionalno povećanju kvaliteta vazduha, jer su građani Bosne i Hercegovine masovno pošli da prodaju auta, te kupuju nova prevozna sredstva poput rolera, skejtova, trotineta i hoover bordova, koji za razliku od automobila nemaju štetna dejstva na kvalitet vazduha. Isto tako, imamo sreće što zakon o zabrani pušenja u lokalima još nije usvojen, tako da pušači i dalje nemaju potrebu da izlaze vani kada im se zatraži cigareta i tim činom zagađuju vazduh koji nam je potreban za izvoz.” – izgovorio je u jednom dahu ministar spoljne trgovine BiH i time zatvorio konferenciju za novinare.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Džo Satirani

Dodaj svoj komentar