50 Nijansi Pive

Delije šokirane saznanjem da Zvezda nije srpski simbol!

Navijači Crvene zvezde ogorčeni su zbog saznanja da „crvena zvijezda“ nije simbol Srbije niti srpskog naroda već omraženih komunista i partizana.

Poslije najavljenog bojkota na mečevima košarkaške sekcije crveno-bijelih zbog angažovanja Alena  Omića, slovenačkog reprezentativca porijeklom iz Bosne i Hercegovine, navijači Zvezde jasno su stavili do znanja da ne žele da za srpski tim igraju Bošnjaci.

Omić je tim povodom rekao da „nije musliman već ateista i da će njegova religija biti Zvezda i košarka“, ali to nije natjeralo Delije da promijene mišljenje već ih je učvrstilo u stavu da za „simbol srpstva“ mogu da igraju samo Srbi, Amerikanci, Kanađani… odnosno svi ostali pod uslovom da nemaju do 16. koljena nikakve veze sa Islamom.

Zato su odlučili da uzmu knjige u šake i nauče sve o Zvezdi, njenom nastanku i istoriji kako se u budućnosti ovakvi propusti ne bi dešavali.

Međutim, nakon što su pročitali prve stranice knjiga o modernoj istoriji Srbije, kao i istorijatu sporta u Beogradu, nisu mogli da sakriju razočaranje, otkrio je u razgovoru za „50NP“ jedan od vođa Delija koji se predstavio kao Mito „Fantom iz Savamale“.

„Cijeli život slušam da je Zvezda simbol srpstva i da su svi navijači crveno-bijelih Srbi najmanje 14 koljena unazad i onda saznam da je naš voljeni klub ustvari nastao u zloglasnom komunističkom režimu u kojem nismo smjeli da se prekrstimo, da idemo u crkvu i pjevamo ‚Oj Kosovo, Kosovo‘. Osim toga, u grbu je petokraka zvijezda i to crvena, kako se naš klub i zove, a predstavlja internacionalni pokret partizana i komunista. Možete da zamislite kako sam se osjećao!? Iskreno, mislio sam da je tako nastao samo Partizan, za koji navijaju isključivo Hrvati i ustaše“, dodao je vođa navijača sa „Severa“.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Vladimir Loptašenko

Dodaj svoj komentar