50 Nijansi Pive

ISIS proglašen najodgovornijom organizacijom na svijetu

Savez terorističkih organizacija na nedavno održanom Izboru najodgovornijih organizacija u 2017. godini, dodijelio je laskavu titulu šampiona ISIS-u. Uprkos jakoj konkurenciji koju su činile mnoge svjetski poznate organizacije kao što su Hezbolah, Hamas, Al Kaida, Al Šabab, Boko Haram i druge, ISIS je pobijedio sa više od stotinu bodova prednosti.

Prema riječima organizatora, titula je pala u prave ruke.

-ISIS je jedna od rijetkih organizacija koja ozbiljno shvata preuzimanje odgovornosti za učinjeno, i sasvim zasluženo je ponijela ovu titulu. Nadamo se da će i u budućnosti nastaviti sa ovakvom praksom, izjavili su u Savezu.

Iz Boko Harama poručuju da je na Izboru bilo određenih nepravilnosti, te da su neke od njihovih akcija pripisane ISIL-u, pa su tako nepravedno izgubili bodove. Isto tvrde i iz Al Kaide.

-Pratili smo njihove akcije i moramo reći da su dva boda dobili na račun samoubistva jednog penzionera u Bosni koji uopšte nije bio bombaš, nego samo gladan, pa je skočio u rijeku i utopio se. Isto tako su preuzeli zasluge za mnoge slučajeve u svijetu sa kojima nisu bili povezani, a čak su nam i ukrali 4 boda, rekli su u Al Kaidi.

Iz ISIS-a poručuju da je tačno da je konkurencija bila jaka, ali su ovaj put brojke bile na njihovoj strani, a kolegama su poželjeli više sreće drugi put.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar