50 Nijansi Pive

Atraktivne Banjalučanke u panici: Grad uvodi taksu na golišave fotografije na Instagramu

Praznu budžetsku kasu gradske vlasti odlučile su napuniti uvođenjem novog nameta i to ni manje ni više već taksom na Instagram fotografije atraktivnih djevojaka, koje su prijavljene na opštini Banjaluka.

Iz gradske uprave navode da je primjetno da je na ovoj popularnoj društvenoj mreži sve veći broj provokativnih djevojaka iz našeg grada. One ne samo da privlače veliki broj pratilaca, već i profitiraju reklamirajući određene proizvode i usluge. Kako kažu već su oformili specijalan informatički tim, koji je obučen da svakodnevno prati objave putem Instagrama.

„Na radaru su nam sve djevojke koje imaju više od 10 hiljada pratilaca, a naročito ćemo obratiti pažnju na domaćice klubova i starlete, koje kače slike iz izlasaka dok piju skupocjene šampanjce i sa egzotičnih destinacija. Njih ćemo oporezovati po najvišoj stopi, a uvešćemo taksu ne samo na svaku objavu, već i svakog novog pratioca“, kaže Ljubo Lajkač iz odjeljenja za komunalne poslove.

Jedna od najpraćenijih Banjalučanki na Instagramu i predsjednica udruženja starleta Divna Atraktivna tvrdi da se na njih sprema neviđena hajka i da je ovo lov na vještice u 21. vijeku.

„Konkurencija je danas veća nego ikad i nije lako naći sponzora, ljubavnika ili bogatog muža. Zbog toga smo počele da se samostalno izdržavamo i zarađujemo pošteno putem društvenih mreža. Možda neki misle da je lako prikupiti 10 hiljada lajkova na jednu fotografiju, ali iza toga stoji mukotrpan rad, dijete, odlasci u teretanu i beskrajno poziranje ispred ogledala.

Ona priznaje da je često zovu da reklamira neki klub, butik i slično i da joj je to osnovni izvor prihoda, ali poručuje da ako sada grad ili država budu otimali njen krvavo zarađen novac, njoj neće ostati ni za osnovne potrebe.

„Niko se ne pita koliko koštaju silikoni, najnoviji iPhone, šminka i markirana garderoba. A gdje su tek iznajmljivanje profesionalnog fotografa, luksuzne vile i kabriolet BMW-a. Ukoliko zaista uvedu ovaj besmisleni porez, ja planiram da se prijavim u Monako ili na Kajmanska ostrva, kako ne bih morala plaćati taj suludi porez“, u nevjerici dodaje ona.

 

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar