50 Nijansi Pive

Banjaluka: Izdaje se petosoban stan od 35 kvadrata za 12 studenata

Banjaluka je širom naše republike poznata kao grad studenata i pridošlica. Činjenica da svi hrle u Banjaluku dovela je do toga da je vrijednost nekretnine u Banjaluci mnogo veća nego u nekim drugim gradovima Srpske.

Ipak, u moru oglasa gdje bahati vlasnici stanova malo nude, a mnogo traže, našli smo oglas jednog poštenog čovjeka, domaćina, filantropa i istinske dobričine i time još jednom potvrdili da u Banjaluci još uvijek žive dobri ljudi.

Radovan Izdavanović je pedesetogodišnji rođeni Banjalučanin, koji je, uvidjevši bezobrazluk gradskih stanodavaca, odlučio da učini nešto drugačije ne bi li im dao primjer i podstakao ih da krenu njegovim stopama.

U novinama je dao oglas u kom piše:

„Izdajem luksuzno namješten stan. Stan je veličine 35 kvadrata, ima 5 spavaćih soba, kuhinju, hodnik, kupatilo, sav luksuzan namještaj (veš mašina na dinamu + otomani iz doba Osmanlija), te je namijenjen za 12 stanara, najbolje studenata (može i 14, ako će se malo stisnuti). Cijena je 400 maraka po studentu + režije. Režija u prosjeku bude oko 600 maraka. Grijanje je na struju.  Buka nije dozvoljena, a za svu načinjenu štetu odgovaraju stanari.“

Da bismo ga pozvali, trebalo nam je dva dana. Linija je konstatno bila zauzeta. Kako kaže, bilo je mnogo zainteresovanih, toliko da se telefon usijao.

-Znate kako, stan je dobar, a pare za koje ga izdajem smiješne. Takvi uslovi se danas nigdje ne mogu naći. Spustio sam cijenu ispod svake mjere, iako otplaćujem kredit za taj stan, imam djecu studente, itd. Treba studentima pomoći. Svojim stanarima uvijek izlazim u susret. Živim u stanu pored tog koji izdajem, i tu sam na raspolaganju. Dam im da plate i moje račune, čisto da se ne osjećaju dužni, dođem im nekad na ručak, šta god da treba tu sam, priča Izdavanović.

Stanari kažu da su prezadovoljni.

-U ovom stanu sam već pola godine i u odnosu na sve prethodne gdje sam stanovala ovaj je najbolji i najpovoljniji. Do sad sam bila u memljivim ćoškovima, a u ovom stanu vlage gotovo da i nema, samo u tri prostorije. Imamo i sav namještaj, i to muzejski, tako da gazda nekad dovede grupe u obilazak tih eksponata. Jako je toplo, pa ne moram sjediti zamotana u jorgan kad učim, dovoljno je samo da obučem jaknu. Nije nam nikad dosadno, ima nas 14 i uvijek imamo neku zanimaciju, ispričala je Milja Stanarević, rodom iz Doboja.

A kakva su vaša iskustva sa izdavanjem stanova?

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar