50 Nijansi Pive

Pronalazak originala Dejtonskog sporazuma otkrio skrivene poruke iz pjesme „Vozi me na Pale“

Nakon što je na Palama pronađen originalni primjerak Dejtonskog sporazuma koji je nestao ubrzo nakon nakon njegovog potpisivanja 14. decembra 1995. godine, oči cijelog regiona uprte su u Gorana Ivanovića Gocija i njegov bend.

Da li je u pitanju samo puka slučajnost ili se ipak radi o skrivenim porukama koje kroz stihove šalje ovaj vanvremenski umjetnik, uskoro će otkriti najčuveniji svjetski stručnjaci za otkrivanje subliminalnih poruka.

-Svi dobro znamo da je Goci bend iz čista mira snimio pjesmu „Vozi me na Pale preko ledina“, te da je pjesma ubrzo postala regionalni hit. Iako su se ljudi pitali što bi zdrav čovjek svojevoljno tražio da ga voze na Pale, nije se moglo ni naslutiti da je zapravo Goci sugerisao da se na Palama nalazi nešto ovako vrijedno, ispričalo je lice blisko istrazi o ovom slučaju.

Ukoliko stručnjaci otkriju vezu između Gocija i pronalaska ovog dokumenta, njihov tim će morati istražiti i ostale tekstove pjesama iz njegovog širokog opusa.

-Velike su šanse da na ovaj način razriješimo brojne misterije ovog područja, recimo, ko je rušio u Savamaloj, da li se u Visokom zaista nalaze piramide, gdje nestaje novac građana i slična goruća pitanja koja muče cijeli region, ispričali su predstavnici policije.

Naime, nedavno je u javnost dospjela informacija da će jedan od kandidata na sljedećim izborima biti i Zmaj od Šipova. Upravo tu situaciju je mjesecima prije opjevao Goci:

„Neš nada me, čuješ li, kaže pjesma ova,
niko neće pobjediti Zmaja od Šipova.
Dok postojim jadi ti, većeg lika neće biti
Krajina će sve do kraja glasati za Zmaja“

Slučajnost? Ne bismo rekli.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar