50 Nijansi Pive

Stigla jesen i na Instagram: Za bolji ukus provucite ajvar kroz filtere!

Vrijedne domaćice obilježile su kalendarsko nastupanje jeseni i na Instagramu. Selfije i morske pejzaže zamijenile su slike šerpi i tegli s ajvarom, te pečenih paprika i velikih drvenih kuvača za miješanje ovog čarobnog namaza.

Jedna Banjalučanka otkrila nam je recept za najbolji ajvar:

Ustanite rano ujutru. U ormaru odaberite najljepše komade garderobe i poslažite ih po krevetu. Zatim ih uslikajte, a fotografiju postavite na Instagram uz obavezan hešteg #autumnfashion. Umijte se, obucite i otiđite na šminkanje kod Milene Šminkanje i Nokti Đukić. Prije polaska uslikajte selfi u ogledalu, a zatim ga okačite na Instagram uz hešteg #readytogo. Kod Milene se ponovo uslikajte i postavite fotografiju sa heštegom #makeupqueen. Označite i Milenu. Dopisujte se malo u komentarima ispod fotografije uz obavezna srca i poljupce. Nakon šminkanja uputite se ka tržnici.

Slikajte štandove, iskoristite sve moguće filtere i okačite fotografije na Instagram. Stavite hešteg #autumnmarket. Odaberite kvalitetne i fotogenične paprike roge i patlidžane. Uslikajte ih i postavite na Instagram. Stavite hešteg #organic. Idite kući i naložite vatru u smederevcu. Uslikajte selfi i plamen u pozadini, a zatim okačite fotografiju na Instagram uz obavezan hešteg #ilovemyfireplace. Paprike operite i poslažite na ugrijan pleh, čekajte da se zapeku, a zatim ih uslikajte i okačite fotku na instagram sa #homemade. Nakon ovoga, paprike pobacajte u smeće jer je patnja oguliti ih.

Sada je vrijeme da malo odmorite, a i podgrijete atmosferu na Instagramu.

Otiđite u najbližu šumu, obavezno ponesite lijepu korpu od pruća i uberite nekoliko gljiva. Poslažite ih po korpi i uslikajte. Postavite fotografiju gljiva u korpi na Instagram i stavite hešteg #svestižem. Bacite i gljive i korpu i otrčite kući.  Otiđite u komšiluk po veliku šerpu od 30 litara. Kada ste nabavili šerpu, vratite se po veliku drvenu kuvaču. Operite šerpu i kuvaču i ostavite da se suši jer ko zna kako je komšinica to oprala. Otiđite do marketa i kupite 15 tegli makedonskog ajvara. Zamolite nekog da vam pomogne da ajvar donesete kući.

Sadržaj tegli istresite u prethodno opranu šerpu. Stavite na smederevac da se krčka. Postavite kuvaču na ivicu šerpe, uslikajte, pojačajte kontrast i boje na fotografiji, a zatim je okačite na Instagram. Stavite hešteg #ženamajkakraljicadomaćica. Sada je vrijeme za kratki video. Miješajte ajvar kuvačom i snimajte. Postavite story sa lokacijom „Home sweet home“. Sklonite šerpu sa šporeta. Tegle u kojima je bio ajvar operite i skinite etikete. Kako bi se lakše skinule etikete, natopite tegle u toploj vodi i ožuljajte žičicom za posuđe.

U oprane tegle bez etiketa sipajte topao ajvar. Uslikajte, primjenite nekoliko filtera, a zatim postavite na Instagram. Ne zaboravite hešteg #svakamičast. Kada ste sve završili, odložite telefon, te uživajte u najboljem domaćem ajvaru svih vremena.

 

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar