50 Nijansi Pive

Pješacima zabranjeno da gledaju lijevo i desno kad prelaze cestu!

Još od početka ove godine NSRS pegla zakon o saobraćaju ne bi li se smanjio broj saobraćajnih nesreća i nezgoda u saobraćaju, a nedavno je na dnevni red došla i dopuna koja brani pješacima da gledaju lijevo i desno kada prelaze ulicu jer svojim „zvijeranjem“ samo bune vozače.

Iz Ministarstva saobraćaja i veza rečeno nam je da je ovo jedan od sigurnih načina da se spriječe sve buduće nezgode jer to što pješaci gledaju lijevo i desno samo ometa vozače i oni ne znaju kako da se ponašaju u takvim situacijama.

-Vozači sami treba da procijene moraju li stati na pješačkom, a pješaci treba da prelaze bez osvrtanja i da imaju puno povjerenje u one ljude za volanom. Prema novom pravilniku, ljudi koje saobraćajni policajci uhvate da gledaju lijevo-desno kada prelaze ulicu, na licu mjesta će biti kažnjeni sa 40KM i zabranom prelaska ulice od minimum pet dana, rekao nam je sekretar savjetnika ministra.

On je naglasio da u Ministarstvu iskreno vjeruju kako će ovaj novi zakon spriječiti sve nesuglasice tokom prelaska ulice te da će zbog ovoga biti smanjen broj nezgoda i da će i pješaci i vozači biti opušteniji.

-Ovo je jedan od načina da pješaci steknu povjerenje u vozače, ali i da vozači konačno shvate kako pješaci jednostavno ne moraju gledati lijevo i desno, pošto je njihovo osnovno pravo prednost na pješačkom prelazu, a to se ne poštuje u mjeri u kojoj bi trebalo.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar