50 Nijansi Pive

NEVJEROVATNO: Zaratile zbog cicvare!

U posljednjih nekoliko godina otkako je društvena mreža Instagram postala popularna i kod nas svi oni koji vole da kuhaju, ali i da jedu, često fotografišu svoje ručkove da se pohvale kako su fino jeli u nekom restoranu ili kako su nešto fino skuhali.

Upravo time se vodila i jedan mlada majka koja je imala običaj da povremeno fotografiše i postavi ono što je svojim ukućanima kuhala taj dan. Jedno jutro odlučila je da svojoj dvogodišnjoj ćerki za doručak napravi cicvaru i to podijeli sa pratiocima na Instagramu uz hashtagove #homemade #oldschool #rustic, ali nije mogla ni sanjati kakvu će to buru izazvati u komentarima, a kako saznajemo dobila je i neke ozbiljne prijetnje koje su joj stigle sa profila jelena_djokovic_fun_club. Sa nama je podijelila ovo neugodno iskustvo zbog koga se iznimno kaje te kaže kako je naučila lekciju.

-Ne znam šta mi je bilo, htjela sam da uradim nešto nesvakidašnje, nešto drugačije, da se vratim korijenima. Ja inače svoje dijete hranim organski uzgojenom hranom, namirnicama koje kupujem u prodavnicama zdrave hrane, prosom, avokadom, japanskim trešnjama, mangom, kvinojom… Samo sam htjela da proba kako su se hranili naši preci i napravila sam joj tu nesrećnu cicvaru zbog koje su me moji pratioci stavili na stub srama. I ja ih potpuno razumijem, sigurna sam da bih ja napravila isto da sam bila na njihovom mjestu, pa ja sam nesvjesno ugrozila zdravlje i život sopstvenog djeteta, zbog čega, zbog sospstvenog egzibicionizma, rekla nam je ova mlada majka.

Ona je naglasila da joj je najteže od svega palo što je neko u komentarima tagovao i profil Jelene Đoković koja je njen lični uzor čije mišljenje i način života neizmjerno cijeni.

-Sa jedne fan stranice stigle su mi i ozbiljne prijetnje, kako bi mi trebalo oduzeti dijete i prijaviti me centru za socijalni rad, ali kako kažem, razumijem ih, zaslužila sam, ja bih možda postupila isto. Ovim putem bih poručila svim mladim majkama da paze šta daju svojoj djeci da jedu, moja djevojčica nije imala nikakve posljedice od cicvare osim one da sad svaki dan traži baš to za doručak, ali borimo se, zaključila je.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar