50 Nijansi Pive

Sale Đorđević širi spisak „orlova“ na pekare, limare, automehaničare…

Selektor košarkaša Srbije, Aleksandar Đorđević izjavio je poslije plasmana „rezervnog“ tima „orlova“ u polufinale Eurobasketa da će za naredno Svjetsko prvenstvo 2019. godine u Kini razmisliti o proširenju spiska igrača za reprezentaciju.

Iako je Srbija bila desetkovana pred šampionat Evrope u Turskoj, Đorđević je uspio da odvede srpski tim u borbu za medalje, što je prema svim relevantnim košarkaškim stručnjacima, senzacionalan uspjeh jer su „orlovi“ u Turskoj nastupili bez Nikole Jokića, Miloša Teodosića, Marka Simonovića, Nikole Kalinića, Nemanje Nedovića, Miroslava Raduljice i Nemanje Bjelice.

Đorđević je po okončanju Evropskog prvenstva zato odlučio da proširi izbor igrača na pripremama za Mundobasket.

„Ne vidim zbog čega ne bismo proširili bazu košarkaša i dali priliku igračima koji ne igraju u NBA ili u Evroligi. U Srbiji većina stanovništva odlično igra basket, pa ćemo uvesti pravilo da pekari, taksisti, automehaničari, limari, prosvjetni radnici i svi drugi koji se smatraju košarkaškim znalcima ravnopravno konkurišu za mjesto sa Bogdanom Bogdanovićem, Milošem Teodosićem i drugim ‚orlovima‘“, izjavio je Sale Nacionale i priznao da je ideju dobio od svog pomoćnika Miroslava „Mute“ Nikolića, koji je istakao „da je to sve normalno“ s obzirom da Srbija važi za zemlju košarke.

Ova ideja je s radošću dočekana u Košarkaškom savezu Hrvatske, čiji je selektor (izbornik) Aleksandar Petrović najavio novi juriš na medalju „vatrenih“ i konačno skidanje prolektstva iz Atine 1995. godine.

Neočekivano smo dobili novu šansu da se konačno domognemo pobjedničkog postolja“, istakao je popularni „Aco Trica“.

Iz Svjetske košarkaške federacije (FIBA) se nisu oglašavali povodom ove ideje selektora Srbije, ali saznajemo da se krovna organizacija neće praviti administrativne probleme budućim „orlovima“ pod uslovom da u finalu SP-a, igrači-pekari pripreme vruće kifle svima u svečanoj loži.

A mi ne sumnjamo da će biti novo finale!

 

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar