50 Nijansi Pive

Predsjednik Turske na liječenju hemoroida u Sarajevu!

Recep Tayyip Erdogan, predsjednik Republike Turske, operisat će hemoroide na Univerzitetskom kliničkom centru Sarajevo. Ova vijest dočekana je sa velikim ponosom u ovoj bolnici, ali i među članovima Stranke demokratske akcije.

Sebija Izetbegović, direktorica bolnice,odmah je sazvala vanredni sastanak na kojem se pet sati vijećalo kako da se obezbijede što bolji uslovi za ovoga važnog pacijenta i njegovu bolnu guzicu. Čitav jedan sprat će biti pripremljen za Erdogana, na kojem će on imati najbolje uslove za postoperativni oporavak. O njemu će brinuti 12 doktora iz različitih oblasti i 36 medicinskih sestara. U posjetu će mu, pored rodbine, dolaziti samo ugledni članovi SDA, kako bi ponekim osmijehom i razgovorom olakšali stanje njegovoj stražnjici.

Uzrok ovakvog stanja predsjednika Turske je tvrda stolica, koja je godinama parala meko tkivo stražnjice. Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, se tim povodom odmah dao u potragu za rješenjima koja bi smekšala Erdoganovu stolicu. Za sada je jedino uspio predsjedniku Turske obezbijediti košaricu šljiva iz svoje bašte na Poljinama, ali i dalje se traga za rješenjima. U brigu za Erdoganovo zdravlje uključio se i premijer Kantona Sarajevo Dino Konaković, koji je poznat po tome da kada pročita jednu knjigu iz određene oblasti, sve zna na tu temu. Konaković je pronašao rješenje za mekšanje stolice pomoću eliksira sačinjenog od suhih smokava, krila dudova svilca i dlake iz  njegovog pupka, koju je posvetio arapski mudrac Ali-rašidi Al-Sulejmani. Međutim, Bakir Izetbegović se nije složio sa Konakovićevim rješenjem, smatrajući, ipak, preradikalnim da predsjednik Turske pije eliksir sačinjen od pupčane dlake premijera Kantona Sarajevo. U tome ga je podržala i njegova supruga Sebija, koja smatra da samo ozbiljna medicinska rješenja dolaze u obzir, a da košarica šljiva iz njihove bašte na Poljinama može biti jedno od takvih.

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan dolazi u Sarajevo na operaciju hemoroida za deset dana, a kako obećavaju iz Univerzitetstkog kliničkog centra Sarajevo, do tada će sve biti spremno za uglednog gosta i njegovu stražnjicu.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar