50 Nijansi Pive

Izložba Grejsona Perija podijelila Banjalučane

Nakon otvaranja izložbe tapiserija poznatog modernog britanskog umjetnika, mišljenja Banjalučana o izložbi su podijeljena. Jednima se dopala ne samo izložba, nego i umjetnik, drugi su zgroženi Perijevim stilom, a među njima ima i onih koji ni sami nisu sigurni šta su vidjeli.

Ekipa 50NP je porazgovarala sa posjetiocima muzeja, pa pročitajte njihove utiske.

-Bio sam s kumom na otvaranju izložbe. Nisam ni znao o čemu se radi nego mi on reče da je to urbano i da svi idu. Malo sam proguglao da vidim ko je taj umjetnik, da ne idem baš ko blečak. Uglavnom, skontam da ga ima po Guglu i da je poznat pa mi bi drago što ćemo otići. Međutim, izgleda da smo promašili totalno, tu gdje smo mi bili nije bio nikakav Grejson nego neka tetka Stana, a nije bilo ni slika nego izgleda neki market, narod pokačio tepihe pa prodaje, ispričao je Rajko Starčević.

Njegov kum, Milorad Modernović kaže da je izložba bila sjajna.

-Grejson je veliki umjetnik, čuo sam za njega još prije par godina, samo mi je žao što nije on došao na otvaranje nego je bila njegova strina, tako mi kum reče, ja nisam baš najbolje shvatio. Postavka mi se svidjela, sve je dosta šareno i moderno, kao u Londonu i Beču. Jedino što mi se nije svidjelo je što nije bio švedski sto, ogladni čovjek od te umjetnosti, kaže Modernović.

Ljubiteljka moderne umjetnosti, poznata banjalučka nadograđivačica noktiju Milena Nokti Turpija, kaže da joj se izložba beskrajno dopala i da je ponosna na Banjaluku jer je ugostila ovako velikog umjetnika.

-Grejson je bio jako inspirativan, a njegovi radovi naprosto bace čovjeka u neko nevjerovatno stanje gdje se ideje rađaju neočekivano. Odlučila sam da primjenim njegovu umjetnost u svom poslu, tako da od polovine mjeseca počinjem raditi tapiserije na noktima i jako sam uzbuđena. Već imam zakazano nekoliko mušterija, ispričala je Turpija.

Na izložbi smo pronašli i penzonerku Radu Kukicu.

-A šta znam, ne bih ja ni došla da me unuk nije doveo. Moja mater je ove tapiserije radila prije 50 godina, pa je niko nije zvao u muzej da izlaže. Nama je muzej bila naša kuća. Ova žena što je pravila tapiserije mi se dopala, pitala bih je ko joj radi minival. A tapiserije… Ja sam više za heklanje, kaže Kukica.

Kako se vama dopala izložba?

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar