50 Nijansi Pive

Bosna i Hercegovina gubi status države!

U dogovoru sa nekim od razvijenijih zemalja Evrope konačno je potpisan sporazum u kome Bosna i Hercegovina gubi status države već postaje regrutni centar upravo za bogatije zemlje među kojima su prema prvom spisku: Njemačka, Austrija, Švajcarska, Danska i Norveška, ali spisak bi u budućnosti trebalo da bude još duži, u zavisnosti od nataliteta u našoj, još malo, državi.

Ovu informaciju potvrdio nam je sekretar ministra unutrašnjih poslova koji je napomenuo da se o ovome raspravlja već neko vrijeme i da su se sada sve strane konačno usaglasile i sporazum treba da bude potpisan u narednih nekoliko dana.

Na pitanje šta to tačno treba da znači za stanovnike Bosne i Hercegovine, on je rekao da je to u stvari samo legalizacija onoga što se već decenijama odvija u našoj državi i da će se ovime mlađoj populaciji olakšati odlazak u razvijenije zemlje.

-U Bosni i Hercegovini ukinuće se svih 14 vlada koje trenutno imamo, ukinuće se visoko-školske ustanove, ostaće samo osnovne škole i trogodišnje srednje škole u kojima će se izučavati zanati, a nastava će se odvijati na njemačkom i engleskom jeziku. Stanovništvo će dobijati određene naknade za izdržavanje, dok im djeca ne budu dovoljno sposobna da se odsele u neku od zemalja sa spiska na doživotni rad, rekao nam je savjetnik ministra.

Na cijelu ovu priču, naravno, nameće se pitanje šta će biti sa ljudima koji ne ispunjavaju uslove, prvenstveno godina, da bi radili u „bijelom svijetu“, a iz ministarstva je rečeno da će o njima voditi računa oni čiji uspjeh u školi neće biti zadovoljavajući te da će dobijati naknade za izdržavanje.

-Cijeli koncept još uvijek nije u potpunosti razrađen, ali slobodno mogu reći da je sigurno da će Bosna i Hercegovina izgubiti status države,  da će postati regrutni centar za radnu snagu te smatram da je to jedino važno, rekao je za kraj razgovora, savjetnik ministra spoljnih poslova Bosne i Hercegovine.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar