50 Nijansi Pive

Žene odahnule: Nauka potvrdila debljanje od vazduha!

Tim naučnica sa prestižnih evropskih univerziteta objelodanio je rezultate studije koja je trajala deset godina, a odnosi se na fenomen gojenja od vazduha.

Naime, u zaključku studije navodi se da se žene najviše debljaju od vazduha iz frižidera u kasnim večernjim satima, kao i od vazduha koji u prolazu dopire iz pekara, roštiljnica i restorana.

-Svaki put kada je u toku noći neka od naših ispitanica otvorila frižider ili rernu u kojoj su bili ostaci od ručka, udebljala se u prosjeku pola kilograma. Sumnjamo na vazduh iz frižidera, a pretpostavka je da je zbog kontakta s hranom obogaćen kalorijama. Na hranu ne sumnjamo jer ispitanice nisu sjedale da jedu, nego su objedovale s nogu, navodi se u saopštenju.

Da je vazduh obogaćen mirisima hrane glavni krivac nakupljanja viška kilograma potvrdila je i naša sagovornica, Jela Gladojević.

-Stalno sam na nekim dijetama, međutim, ne samo da nisam smršala nego sam se i ugojila. Postala sam očajna do momenta u kome sam čula da je neko istraživanje pokazalo da se ustvari debljam od vazduha, poslije  toga mi je laknulo. Naime, istraživanje je zaista istinito. Kad sam malo bolje razmislila – jedem samo kad mi nešto zamiriše, tako da se u suštini debljam od vazduha, ispriča le Gladojevićeva.

Kako bi se spriječio ovaj vid gojenja, ženama se preporučuje da hodaju sa štipaljkom na nosu kako ne bi osjećale mirise hrane, te dovele se u iskušenje da nešto pojedu.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar