50 Nijansi Pive

Lešinarima umjesto pjevanja navijačkih pjesama dozvoljene Mocartove kompozicije

Kako bi u budućnosti izbjegla kazne zbog neprimjerenih transparenata, ali i neprimjerenog ponašanja navijača, uprava FK Borac objavila je novi pravilnik u kome je precizno objašnjeno šta je na stadionu dozvoljeno, a šta ne. Pravilnik će obuhvatiti ne samo ponašanje navijača, nego i samih igrača.

Igračima na terenu neće biti dozvoljene nikakve vrste vulgarnosti. Umjesto psovki, moći će da protivničkim igračima upute komplimente, npr. „Lijepi su vam dresovi“, „Sjajno dribluješ“, „Odlično igraš“, „Baš brzo trčiš“ i sl. Igrači će biti dužni da u svakom momentu brinu da li je gostima ugodno, da li su gladni, zainteresovani za ćevape ili hladan Nektar, te da li im odgovara tempo igre, da li im je vruće i da li je teren dovoljno mekan.

Umjesto prekršaja pri pokušaju da protivniku „ukradu“ loptu, igračima će biti dozvoljeno da zamole za loptu, mirnim tonom i tihim glasom. Kako ne bi vršili pritisak na protivničkog golmana, udarci ka golu moraće biti slabije jačine i po mogućnosti van okvira gola.

Što se tiče navijača, buka sa tribina neće smjeti prelaziti 60 decibela, a što se tiče pjesama, dozvoljeno je pjevanje dječijih pjesmica: „Deca su ukras sveta“, „Miš je dobio grip“, „Kad si srećan“, „Učimo da brojimo“, a pred kraj utakmice i pjesmica „Laku noć“. Osim toga biće dozvoljene i šansone, kao i mumlanje klasične muzike po želji gostujuće ekipe (Betoven, Mocart i drugi poznati kompozitori).

Na transparentima će biti dozvoljene isključivo riječi iskrene podrške i dobrodošlice gostujućim ekipama. Baklje će biti strogo zabranjene, a umjesto njih će biti dozvoljene konfete koje će smjeti ispaljivati na kraju utakmice, u čast gostujuće ekipe.

U slučaju da fudbaleri Borca u toku utakmice postignu pogodak, dužni su da se izvine svim članovima protivničke ekipe, te da uz izvinjenje puste iskrenu pokajničku suzu. Na kraju je predloženo i da naziv navijačke grupe „Lešinare“ bude promijenjen u „Ptičice“, o čemu će u narednom periodu još biti pregovora.

Ovim potezom smatraju da će se na godišnjem nivou uštedjeti velike količine novca koje su do sada išle na račun FS BiH.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar